Howdy folks! Hihaaa!

Je moet je taalgebruik een beetje aanpassen aan de omgeving niet waar. Want Western dat is het hier wel in Cody en wij hebben er vandaag ook alles aan gedaan om er een beetje bij te horen.

De dag begon met een eenvoudig hotelontbijtje, gevolgd door de tweede was van deze vakantie waarbij wij de tijd lekker rustig doorbrachten in het zonnetje voor onze kamer. Tot zover nog niets bijzonders.

Toen alles weer schoon, droog en opgevouwen in de koffers lag, konden we er op uit. The Old Trail Town, aan de rand van de stad werd door ons als eerste bezocht. Het is een verzameling authentieke western bouwsels met inboedel, die uit deze regio hier zijn samengebracht.

Leuk om een uurtje doorheen te lopen.

Daarna werd het echt spannend want bij Western hoort ook …… precies schieten!
Voor beiden de eerste keer met echte wapens. Bij de Cody Firearms Experience konden wij kiezen uit een heel arsenaal aan wapens, van antiek tot modern. Miek koos voor een handgun, ik wilde wel wat heftigers en probeerde het met een semi-automatisch shotgun.
Na de veiligheidsinstructies en gezicht-en gehoorbescherming te hebben aan gedaan, kon het “los”, uiteraard onder toezicht van een instructeur.
Ik mocht van start met twaalf kogels. De terugslag was even wennen maar alle twaalf troffen doel waarvan één midden in de roos!
Daarna mocht Mieke. Van haar hoefde het eigenlijk niet zo maar zij liet zich niet kennen. De eerste 10 kogels gingen met laserpoint, de tweede serie zonder. Ook zij bracht het er prima vanaf, zeker als beginnend schutter.

(video’s staan op Facebook)

Het was het een fascinerende ervaring om te voelen hoeveel power er in zo’n wapen zit. Tegelijkertijd moet je je toch niet indenken dat er mensen zijn die er dood en verderf mee zaaien.

In Cody downtown moesten we even bijkomen en deden dat met een heerlijke BLT panini. Daarna werd er nog even verder wat rondgeshopt.

Later in de middag werd een bezoek gebracht aan het Buffalo Bill Center of the West, waar vijf musea onder één dak waren samengebracht over, uiteraard Bill Cody zelf maar ook andere onderwerpen uit de geschiedenis van het Wilde Westen in de 19e eeuw.

Interessant en leuk om te bezoeken ook al is het niet onze geschiedenis.

De middag werd volgemaakt met boodschapjes halen bij de Walmart en vervolgens een deel daarvan weer soldaat maken in de zon voor onze kamer. Zo was deze cirkel ook weer rond.

‘S Avonds werd er in een brewery anex sportsbar gegeten waarbij ik mij toch weer heb laten verleiden tot een te grote pizza.

Morgen gaat de reis verder richting het “Wilde Oosten” naar onze volgende tussenstop in Buffalo WY