Vandaag dus een lange reisdag voor de boeg. In oostelijke richting moest ruim 500 km worden afgelegd plus dat er onderweg nog een uurtje extra bij kwam omdat de Mountain time tijdsgrens werd gepasseerd.

Om kwart voor negen reden we weg uit Bend. Onderweg werd nog één keer achterom gekeken naar de besneeuwde bergtop van Mount Bachelor.

Eerste tussenstop was er weer één met een “Wie is de mol”-momentje, te weten de Painted Hills. Deze werden na 1 1/2 uur rijden bereikt.
En wat zagen ze er in het echt ook fraai uit zeg! Of er met een flink penseel overheen was gestreken. De zon scheen er vol op met hier en daar een klein wolkje.

Na veel foto’s te hebben geschoten en van het wijdse uitzicht te hebben genoten moesten we helaas weer verder.

Maar bijna 40 km verder lag al weer de tweede geplande stop, het Blue Basin.

Daar werd eerst de lunch gegeten om daarna de Island in Time trail te lopen welke ons naar langs de blauwe grillige rotsformaties leidde. Ook zijn en worden er fossielen gevonden waarvan er een aantal in de rotswand waren geëxposeerd.

Ook dit was erg mooi om te zien. Weer hele andere kleuren dan eerder bij de Painted Hills.

Restte ons nog een goede 300 km over de Scenic Higway 26, ook wel de John Day Highway genoemd, de ontdekker van dit gebied in een ver verleden.

Het was geen straf om deze route te moeten rijden. Het landschap wisselde zich constant af. En met de cruisecontrol op 65 mile per uur reed het ook prima door.

Onderweg werd dus de Mountain time tijdsgrens gepasseerd waardoor het tijdsverschil met Nederland nog maar 8 uur is.

Morgen verder oostwaarts maar weer via een mooie byway door de natuur.