Voor we aan de dag van vandaag beginnen eerst nog twee video’s van gisteren in de sneeuw bij Crater Lake omdat het er zo vreselijk mooi was daar.

Vandaag beloofde de weatherman ons een droge dag maar wel slechts 14 graden. Vonden wij niet erg want daar kun je jezelf in laagjes op kleden.

Terwijl Mieke om 7.00 AM richting loopband vertrok (wordt wel steeds later) zocht ik nog horizontaal naar een outdoor bedrijf waar wij een mountainbike tour mee konden maken.

Deze werd snel gevonden en na het ontbijt dus bijtijds die kant op om te kijken wat er voor vandaag nog mogelijk was.

Gog Wild Bicycle Tours had nog wel plek maar moest nog even op zoek naar een gids. Uiteindelijk was het de dame die ons welkom heette, Sarah, die zich als onze gids aanmeldde. Wel moest zij daarvoor nog even snel naar huis om zich om te kleden en haar bike op te halen. Voor ons mooi de tijd om nog even naar downtown terug te rijden en een bakkie te doen bij de lokale Starbucks.

Tegen elven melden wij ons weer opnieuw en kregen er een mountainbike en helm aangemeten en waren we klaar voor een drie uur durende tour.

Met een busje werden een eind de berg/heuvel opgebracht. Na nog even met de bikes en het schakelen vertrouwd te zijn gemaakt, konden we op pad.

Sarah gaf aan dat het de eerste 2 mile nog bergopwaarts zou gaan. Ach 2 mile dacht ik nog, mijzelf niet realiserend dat wij ons op ruim 1200 meter hoogte bevonden.

Al snel kwamen wij er achter dat uphill op deze hoogte toch iets anders is dan fietsen op het platteland, met of zonder trapondersteuning. Sarah moest dus herhaaldelijk even worden gevraagd om een adempauze.

Gelukkig ging het daarna snel downhill, meer mijn stijl. Miek deed het gewoon lekker in haar eigen tempo.

Het was heerlijk weer zeker voor zo’n intensieve fietstocht als deze.

Onderweg werden nog wat stopjes gemaakt om wat te eten en te drinken en van de omgeving te genieten. Er was één noodgedwongen stop toen ik met een trapper achter een rotsblok bleef hangen en daardoor de natuur van “heel dichtbij” heb bekeken. Dit tot vermaak van beide dames.

Na drie uur waren we weer terug waar de tocht was begonnen en dat was ook mooi op tijd omdat we onze zitvlakken behoorlijk begonnen te protesteren.

In het hotel hebben we ons even opgefrist waarna er nog een korte shop werd gemaakt in de lokale outlet. Score dit keer een nieuwe loopbroek en winterjas met flinke discount voor Mieke.

Als je in Bend bent dan moet je op z’n minste één van de vele brouwerijen hebben bezocht. Aangezien dat er nog niet van was gekomen was nu het moment.

Even na vijven werd er aangeschoven bij Deschutes brewery waar weer heerlijk werd getafeld met voor mij uiteraard een lokale draft.

Na nog even door het gezellige downtown te zijn gewandeld werd de hotelkamer opgezocht.

Morgen wacht de langste rit deze vakantie, 506 km oostwaarts.