Gisterenavond de avond prima doorgekomen met onze magnetronmaaltijden, het maken van onze nieuwe legpuzzel en muziek via You Tube op de achtergrond. Beetje “back to the basics” dus.

Vanochtend bij het ontwaken scheen de zon al vroeg onze cabin binnen. Een snelle blik uit het raam toonde een strak blauwe hemel, een heel ander beeld dan gisteren.

Ook voor het ontbijt moesten we zelf zorgen maar bij de receptie kon koffie en thee worden gehaald. Dus snel even in de kleren geschoten en in een enkel shirtje naar buiten om de oversteek te maken. Toen bleek dat het nog wel flink moest opwarmen, brrr best wel fris.

Na het inpakken en wegwezen werd opnieuw een poging ondernomen Crater Lake te bereiken en te bekijken. Op de webcams zag het er in ieder geval ook daar een stuk beter uit.

Na onderweg nog wat korte foto stopjes te hebben gemaakt werd het landschap om ons heen al snel witter. Met de zon er op en de blauwe lucht als achtergrond een prachtig gezicht. Ook was de weg sneeuwvrij gemaakt dus dat maakte de rit naar boven ook een stuk makkelijker.

Boven aangekomen bleek de rondweg om het kratermeer nog steeds afgesloten en bij het zien van het pak sneeuw wat daar lag, begrepen wij ook waarom.

Tja, en dan kom je door de sneeuw aangewandeld aan de rand van Crater Lake. Alle superlatieven kun je hierop loslaten; mooi, geweldig, schitterend, prachtig of op z’n Amerikaans awsome!
Wat zag dat er waanzinnig uit. De foto’s spreken denk ik voor zich.

Ruim 3 uur hebben wij daar boven op ruim 2100 meter doorgebracht, tussendoor wel even opgewarmd met een cappuccino.

Maar echt koud was het er niet ondanks dat de temperatuur iets onder het vriespunt lag. In de zon was het heerlijk toeven.

Na een eind te hebben gewandeld langs de rim werd het helaas tijd om weer te vertrekken want er wachtte ons nog een rit naar onze volgende overnachtingen in de plaats Bend. Maar dit is zeker een plek om nogmaals te gaan bezoeken onder warme omstandigheden.

Onderweg werd nog afgeslagen naar het Newberry National Volcanic Monument maar, mede door de inmiddels weer toegenomen bewolking, viel dit in het niet bij wat we eerder deze dag hebben mogen meemaken.
In Bend zijn we te voet naar downtown gegaan. Het ziet er daar erg gezellig uit met tal van bierbouwerijen en restaurants. In één daarvan werd heerlijk gegeten.

Morgen de hele dag in en rond Bend. Eens kijken of het weer goed genoeg is voor wat outdoor activiteiten. De vooruitzichten zijn in ieder geval veelbelovend!