Vandaag stond een bezoek aan de Outlet op ons programma, jaarlijks vaste prik.Op een half uurtje rijden onder Portland, niet geheel toevallig op onze route gelegen, bij het plaatsje Woodburn.

Nadat de dagelijkse “plichtplegingen” weer waren afgewerkt, kon de bagage weer in de auto en reden we na 3 bochtjes de I5 South op.Een kleine 30 minuten later dus, konden weer van de snelweg af en werd de Nissan geparkeerd op een nog grotendeels lege parkeerplaats.

Bij de eerste de beste schoenenzaak van het Merrel was het voor mij meteen raak. Drie paar nog wel! Daarna was Mieke aan de beurt bij Clarks met een tweede paar voor slechts $20,-! En zo ging het nog een paar uur door waarbij er ook regelmatig Whatsapp verkeer met onze mannen thuis was, want aan hen werd ook gedacht (en natuurlijk aan Floor, de vriendin van Niels ?).

Net op het moment dat de laatste aankopen waren gedaan, barste de hemel volledig open en kwam het met containers tegelijk omlaag met af en toe een fikse onweersklap. Zelfs het winkelpersoneel stond voor de ramen te kijken.

Na onze shopstop zouden wij binnendoor naar Silver Falls State Park rijden met een aantal watervallen. Wij hadden echter al zoveel water ziet vallen dat dit uit de route werd geschrapt en reis linea recta, via de I5, verder naar ons volgende hotel in Roseburg ging.

20 Kilometer verder was het geheel droog en liep de temperatuur zelfs op tot boven de 20 C maar helaas was ook dat slechts van tijdelijke aard. De ruitenwissers hebben vandaag in ieder geval overuren gemaakt.

Even na vijf uur werd ingecheckt bij de Super 8 Roseburg en werd de “buit” van vandaag nog even uitgespreid op bed.
Daarna opnieuw de car in, op naar de eerste Denny’s deze vakantie (de dichtstbijzijnde Outback zat helaas 106 km verderop Es dus die bloeiende ui moeten we nog even uitstellen).

Uiteraard één paar van mijn nieuwe muiltjes aangetrokken hetgeen direct door onze waitress werd gezien bij binnenkomst: “Oh, i love your shoes!”. Die 20% tip was natuurlijk meteen al binnen!

Na nachos als voor-en tevens bijgerecht en het hoofdgerecht, lieten we ons ook nog verleiden tot een Caramel Apple Pie Chrisp . Als je alle calorieën bij elkaar optelt dan hebben we dat er vast niet afgelopen in de Outlet.

Bij de naburige Walmart werden nog wat boodschapjes gehaald omdat ons morgen een zeer primitieve overnachting staat te wachten.

Terug in ons hotel ging de eerste vakantie was in de guest laundry.

Morgen gaat de rit verder naar Crater Lake, een kratermeer waar je op 1900 meter omheen kunt rijden. Echter, waren de afgelopen weken bosbranden het grootste obstakel, morgen lijkt dat vervroegde sneeuwval te gaan worden! Vandaag is er n.l. al 10 cm gevallen en waarschijnlijk komt daar vannacht nog wel wat bij. De toegangswegen en de Rim road zijn daardoor voorlopig afgesloten voor onbepaalde tijd. Wat dat betreft zit het ons niet echt mee.