Zelfs na een week in deze tijdzone worden we nog steeds erg vroeg wakker. Zo rond 5 uur is het gedaan met de nachtrust en dwingen wij ons zelf ons niet direct naar de iPhones te grijpen maar om toch minstens nog een uurtje te doen alsof we slapen.

Toen het buiten licht werd was ook meteen duidelijk dat het regende.

Rond 11 uur zou er een droge periode aanbreken volgens de buienradar en dus werd er rustig aan gedaan.

Na het ontbijt nog even gefacetimed met het thuisfront waar ze net het avondeten achter de kiezen hadden.

Even voor tienen brak de bewolking en werd het even hemelsblauw (weer zo’n thuisgevoel momentje). Dus snel de jassen aan, de rugzak om en op pad naar Downtown Portland.

De digitale dagkaarten voor het O.V. waren gisteren al online aangekocht en dus konden we direct bij één van de Portland Streetcars instappen.

First stop, Pioneer Courthouse Square, het middelpunt van de stad.

Aldaar aangekomen kon Miek direct op de kiek met “The Umbrella man” die op dat moment z’n pluutje volledig onnodig had opengeklapt.

Daarna ging het te voet door naar de wijk Pearl District om daar een kijkje te nemen in de grootste boekenzaak ter wereld “Powell’s Books”. En groot is het daar! Zowaar ook twee hele plankjes gevonden met Nederlandstalige boeken.

In dezelfde wijk nog even rondgekeken bij de diverse beer brewery’s maar voor het consumeren was het nog wat aan de vroege kant.

Daarna verplaatsten wij ons van de west naar de oostkant van het centrum om daar de “Steel Bridge” te bekijken en te fotograferen. Voor wie “Wie is de mol” heeft gevolgd zal deze brug ongetwijfeld bekend voorkomen.

Onderweg werd ons diverse keren gevraagd of wij soms hulp nodig hadden, zodra wij met de stadsplattegrond in ons handen rondliepen. Zo bleken die Portlanders dus hele behulpzame mensen te zijn!

Via Chinatown weer terug richting centrum. Helaas was de lucht inmiddels weer dicht getrokken en moesten de paraplu’s uit de rugzak. Plots is de lol er dan ook snel af. Om toch de tijd droog door te brengen zochten we onderdak in het Pioneer Place Shopping. De winkels daar waren niet helemaal onze smaak maar in ieder geval hadden we even een dak boven ons hoofd.

Wel in de smaak, in ieder geval in de mijne, viel de lokale Apple Store. Helaas waren de nieuwe modellen 8 en X daar nog niet te bekijken.

Inmiddels liep het tegen lunchtijd. In Portland zijn veel foodcars te vinden waarbij vrijwel alle nationaliteiten vertegenwoordigd zijn.

De keuze was lastig maar de doorslag gaf uiteindelijk het feit dat overdekt zittend de etenswaar kon worden opgegeten.

Omdat wij vandaag toch onbeperkt reizen hadden, en dat voor slechts $ 5,- p.p., besloten we met het O.V. er een Hop on, Hop off tourtje van te maken.

Zo zie je nog een wat van de stad zonder al te veel te lopen en bovendien nog droog ook.

Onderweg raakten wij aan de praat met een jongeman die achter ons zat in de tram. Hij gaf ons nog wat tips en wees ons ook de juiste bus die wij moesten hebben naar Hawthorne District, een wijk die een eindje buiten het centrum ligt. Ook daar zijn voor “Wie is de mol” opnamen gemaakt in het “Bagdad café”.

Tegen vijven waren we weer terug bij ons hotel om even bij te komen van deze intensieve dag. Gelukkig heeft het niet de hele dag geregend, dus het duimen heeft zeker geholpen. 🙂

Morgen weer een rij/reisdag met op de route een outlet center en nog wat natuur. Dus van alles wat.