Als na regen zonneschijn komt, dan geldt dat uiteraard ook andersom.

Via het weerbericht op tv en via de diverse weerapps was de weersomslag al aangekondigd. En helaas bleken deze voorspellingen, vandaag in ieder geval, uit te komen.

Het was buiten nog droog toen wij opstonden echter een storing vanuit het Noordwesten zou rond het middaguur voor flink wat nattigheid gaan zorgen maar ook het weersbeeld voor de komende dagen (lees week) behoorlijk gaan doen veranderen.

Even werd overwogen de geplande route langs de kust om te leiden naar een snellere via de Interstate 5 maar in de hoop dat er misschien nog wat droge momentjes zouden volgen werd toch vastgehouden aan het originele plan.

Even voor tien uur reden wij weg bij Lake Quinault, waar de bergtoppen al in nevelen waren gehuld.

Onderweg ging het spetteren echter al snel over in serieus “druppelen” hetgeen de kans op een eventueel bezoek aan één van de stranden tot nul reduceerde.

Veel verder dan een tussenstop onderweg bij een Subway is het dan ook niet gekomen. Wel vermeldenswaard is misschien nog dat we de staatsgrens zijn overgestoken, die van Washington naar Oregon.

Na een lange natte rit arriveerden wij rond half vier s middags bij ons hotel in Portland.

Daar ons even georiënteerd op wat er zoal te doen valt op een natte dag in Portland, die ons ook morgen weer staat te wachten. Vervolgens geGoogled waar in de buurt een geschikte eetgelegenheid te vinden was. Eén van de tips van collega Ellen was de pub keten McMenamins, waar ook een lekker biertje gedronken kan worden. Op een klein kwartiertje lopen bleek een filiaal te zitten en aangezien het intussen droog was geworden besloten we daar naar toe te wandelen.

Direct na binnenkomst voelden wij ons er al een beetje thuis. Want wat bleek, aan het plafond hingen allemaal Nederlands straatnaamborden! Op de vraag aan onze waiter waar deze vandaan kwamen moest hij het antwoord schuldig blijven maar iemand heeft ze ooit meegebracht en ze vonden het wel cool staan. Heel apart in ieder geval.

Na burgers en bier naar binnen te hebben gewerkt werd er nog kort een rondje door South West Downtown gelopen echter toen onze pluutjes op moesten werd de koers direct verlegd, terug naar ons hotel.

Goed, morgen eens kijken of wij in het spoor van de “Mol” kunnen komen. Op de website van Portland is hier in ieder geval wel een hele pagina aan gewijd.

Aangezien wij weer beschikken over een snelle wifi verbinding, is het inmiddels ook gelukt de foto’s van gisteren aan het verslag toe te voegen.

Voor vandaag blijft het bij de kiekjes hierboven. Hopelijk kunnen wij dat morgen goedmaken. smiley