(Nog even zonder foto’s want de wifi is hier niet al te best)

Vandaag dus de eerste verplaatsing. Een rit (incl. veerboot) van 398 Km met een mogelijke omleiding onderweg. Dat betekende vroeg op pad. Nou was dat laatste niet het grootste probleem want vroeg wakker worden we tot nu toch wel.

Zo stond Mieke alweer om 6 uur op de loopband (ze kan het niet laten).

Daarna snel ontbijten en de auto inladen om bijtijds de veerboot te halen die ons van Seattle naar Bainbridge zou brengen, aan de overkant van de baai.

Wij konden met de eerste de beste ferry mee en dus lieten we om 8:45 am Seattle achter ons.

Het boottochtje duurde nog geen 40 minuten, daarna kon de rechtervoet weer op het gaspedaal.

Onze eerste stop was gepland bij Hurricane ridge, een uitkijkpunt op 1600 meter over bergen van Olympic NP. Daarvoor moest er wel 26 km bergopwaarts worden gereden. Een rit met schitterende vergezichten mede geholpen ook door het prachtige weer vandaag.

Bij het eindpunt, bovenop de berg, werd de eigen lunch genuttigd, lekker in de zon, temidden van enkele vogeltjes, eekhoorntjes en een “dronken” hommel, met onze koelbox ernaast.

Daarna nog een uurtje daar rondgewandeld genietend van de omgeving.

Na bergjeafwaarts zou stop nr. 2 zijn bij Lake Crescent ware het niet dat door het uitgelopen van wegwerkzaamheden, de 101 West vandaag nog de gehele dag was afgesloten voor alle verkeer! Daardoor genoodzaakt de detour route te nemen, iets waar onze TomTom geheel overstuur raakte en ons bij iedere zijweg weer wilde laten omkeren waarbij het aantal nog af te leggen kilometers alleen naar verder opliep.

Toen wij weer op de 101 waren beland was het verder door naar de westkust waar Ruby Beach al op ons lag te wachten.

Ook daar heerlijk weer en nagenoeg windstil. Het strand kenmerkt zich door de reusachtige rotspartijen die pal voor de kust, en bij eb op het strand liggen. Dat en omgeven met stapels driftwood maakte het een aparte fraaie omgeving.

10 Km verderop langs de kust zijn we gestopt bij Kalaloch Beach waar een Tree root cave is ontstaan.

Na wat foto’s te hebben gemaakt zagen wij ineens spray’s in de zee, zo’n 100 meter uit de kust. Dit duidde op de aanwezigheid van walvissen! En ja hoor, hier en daar kwam een rug of een vin boven water uit. Een heerlijk toetje op weer een mooie dag.

Momenteel verblijven wij bij Lake Quinalt waar ons houten onderkomen voor 2 nachten aan de rand van het meer staat.

Morgen nog een voorlopig laatste droge dag die wij gaan doorbrengen in het Rainforest notabene.