De eerste nacht redelijk goed doorgekomen. Tegen half tien s avonds (US tijd) in slaap gevallen om vervolgens rond half twee weer klaar wakker te zijn. Desondanks toch weer weggedommeld en na een paar keer weer even bij kennis te zijn geweest, was het om half vijf toch echt tijd om definitief de ogen open te houden.

Eerst even gekeken of Nederland ondertussen niet was weggewaaid en daarna de reacties op het eerste dagverhaal gelezen. Altijd leuk om response te krijgen!

De koffers werden zoals gebruikelijk weer herschikt zodat Mieke en ik weer iedere onze eigen “klerenkast” op wieltjes hebben.

Daarna vond Miek het toch wel tijd worden voor een half uurtje loopband in de gym. Tijd voor mij om uitgebreid een douche te pakken. Toen Miek na een goed half uur weer bezweet maar voldaan terugkwam, was het haar beurt.

Om 8.00 AM het hotelontbijt om daarna koers te zetten naar downtown Seattle.

Nadat onze navigatie ons drie keer rond het hotel had geleid, zelf maar het heft in handen genomen en met enig gevoel voor richting naar de parking gereden bij het Public Market Center bij Pike St..

Het was nog frisjes dus gingen de vesten aan.

Op de markt kwam alles op gang en lag de verse vis al op de eerste kopers te wachten.

Nadat wij wat rondjes over de markt hadden gemaakt gingen we op zoek naar de Gum wall. In Post Alley is een deel van deze steeg “behangen” met kauwgum, vandaar de naam. Toen deze eindelijk door ons gevonden werd, bleek dat men daar net begonnen was met een grote schoonmaak door al het uitgekauwde gum met hogedruk stoom van de muren af te spuiten. Nog net op tijd dus voor wat kiekjes.


Volgend programmapunt was de Underground tour. Seattle is in 1898 geheel afgefikt waarna de stad op een hoger niveau is herbouwd boven op de resten van wat ooit het straatniveau was. Onder het hele centrum loopt dus nog een ondergronds stratenstelsel waarvan een deel is te bezoeken. Voor het afgelopen seizoen van “Wie is de mol?” is hier ook een deel van het programma opgenomen.

Onze gids Dean vertelde ons hoe dit destijds allemaal was verlopen. Op zich boeiend maar eerlijk gezegd hadden wij er meer van verwacht.

Na 1 1/2 uur underground werd het tijd de inwendige mens wat aandacht te geven bij een bakery waar ons een paar prima sandwiches werden voorgeschoteld.

Met nieuwe energie werd vervolgens heuvel op verder gewandeld naar het Columbia Center, met 76 etages het hoogste van Seattle. Op de 73e is het Sky Observatory waar je een prachtig 360 graden uitzicht hebt op Seattle en omgeving. De Space Needle valt hierbij in volledig in het niet.

Zoals voorspelt deed de zon zich steeds meer gelden en konden de vesten in de rugzak.

Lekker langs de baai gewandeld en meteen even gekeken waar wij overmorgen de ferry moeten nemen.

Uiteindelijk te voet weer terug bij het beginpunt van vanochtend aangekomen.

Wandelen maakt dorstig en aangezien het ook al Beer ‘o Clock was geworden, opzoek naar een gelegenheid die aan onze behoefte kon voldoen. Die werd gevonden in The Pike Brewing Co., een bierbrouwerijtje met bar. Uiteraard aldaar mij het lokale gerstenat laten smaken met een sugar free Coke voor “Marie”.

Als afsluiting van het dagdeel nog even lekker van het late middag zonnetje genoten aan de baai.

Of er nog een avonddeel volgt is nog even de vraag aangezien ik naast mij op de kamer al een constant geronk meen waar te nemen. Niet zo gek overigens al je je bedenkt dat ons biologisch klokje momenteel nog op 03:30 Nederlandse tijd staat