Vandaag reisdag nummertje één.

Van onze jongens was in twee delen al voorlopig afscheid genomen. Niels wenste ons gisterenavond al een fijne vakantie en vertrok met zijn vriendin Floor richting haar huis. Sven moest vandaag bijtijds de deur uit naar zijn studie en zwaaide ons rond half negen een goede reis.

Om 9 uur stipt belde onze taxichauffeur aan en nadat de koffers achterin het busje waren gelegd, trok Mieke de deur achter zich dicht.

Via een “binnendoortje” wist onze chauffeur de eerste files te vermijden, hetgeen hij even later op de A4 nogmaals presteerde door een afslag eerder de snelweg te verlaten. Tot onze verbazing kwam deze ook gewoon bij Schiphol uit!

Zo kwamen wij zonder al teveel vertraging ruim op tijd aan op de luchthaven.

Bij de bagage dropoff besloten we naast onze twee koffers ook één van onze handbagage trolleys af te geven, dat scheelde weer wat extra gesleep.

Security en paspoortcontrole werden vervolgens ook glansrijk doorstaan zodat wij op konden voor ons laatste bakkie op Nederlands grondgebied voor de eerstkomende drie weken.

Tegen twaalven gingen wij aan boord van de A330 alwaar wij lekkere ruime zitplaatsen hadden geboekt voor de komende 10+ uur.

Stipt op tijd werd vervolgens het luchtruim gekozen.

Onderweg werd de tijd gedood met een riant aanbod aan films en de vooraf gedownloade Netflix serie Narcos. Uiteraard afgewisseld met de onvermijdelijke chicken or pasta en diverse snacks.

Mount Rainier kwam in zicht en dat betekende dat Seattle niet ver meer kon zijn. 25 Minuten eerder dan gepland werd de landing ingezet.

Security was grotendeels een doe-het-zelf proces. Het resultaat moest dan weer door een officer van vleesch en bloed worden gecontroleerd waardoor we alsnog in een lange rij moesten aansluiten. Voordeel hiervan was wel weer dat onze koffers daarna al voor het grijpen lagen.

Op naar de car rental. Ook dit jaar weer geen upgrade en andere extra’s aan laten praten, waardoor wij snel het vehikel voor deze vakantie mochten gaan uitzoeken. Hoewel, uitzoeken? Veel keuze was er niet, eigenlijk geen. Slechts 1 hele midsize SUV stond er klaar voor ons. Gelukkig paste dit modelletje (een Nissan Rogue) mij wel als chauffeur en ging onze bagage er ook makkelijk in.

Tijd om onze navigatie de eerste opdracht te geven deze vakantie.

Probleemloos werd ons eerste hotel binnen een half uurtje karren bereikt.

Nadeel van s middags aankomen is dat je, om in het juiste dag en nachtritme te komen, nog vrij lang de dag door moet trekken.

Besloten werd te voet de omgeving van het hotel te gaan verkennen met als oriëntatiepunt de 2 bloks verder gelegen Spaceneedle, het landmark van Seattle.

Een lift naar boven hebben we voor de komende dagen bewaard. In plaats daarvan bezochten wij de Chihuly Garden & Glass expositie. Van glaskunstenaar Chihuly staan hier een groot aantal glassculpturen, echt het één nog mooier dan het ander.

Na nog een rondje door het Seattle Center park werd er nog een snelle hap gedaan bij de Mac waarna het hotel weer werd opgezocht.

Nog even het weblog bijwerken en dan gaan de oogjes langzaam maar zeker toe na een lange maar prima eerste reisdag.