Onze roadtrip gaat dan eindelijk bijna beginnen! Al enige weken houden wij nauwlettend de weersvoorspelling in de gaten. Zo was het tot afgelopen week op sommige delen van onze route nog rond de 40 C! Gelukkig nemen de temperaturen, nu de herfst nadert, weer wat normale waardes aan voor de tijd van het jaar.
Naast de extreem hoge temperaturen is het ook erg droog geweest in het noordwesten. Gevolg daarvan is weer dat er op veel plaatsen bosbranden zijn ontstaan. Hieronder een timelaps van een brand in de buurt van de stad Portland, welke in een aantal uren van een lokaal fikkie uitgroeid tot een mega vuurhaard. Oorzaak hier was een 15-jarige die “leuk” dacht te zijn met een stukje vuurwerk. smiley

Helaas zijn er ook op de door ons vooraf uitgestippelde route, een aantal branden. Met name rond Crater Lake NP woedt al sinds juli een fikse brand alsgevolg van blikseminslag. Deze blijkt lastig te bestrijden. Momenteel is een deel van de weg die rond de kraterrand loopt, preventief afgesloten.
Naast deze detours leveren de branden ook een behoorlijke luchtvervuiling op. Reden voor ons om alvast wat stof/rookmaskertjes aan te schaffen voor het geval het te erg wordt.

We gaan zien wat wij op ons pad tegenkomen. In ieder geval zijn we niet geheel onvoorbereidt. En zo erg als momenteel in Florida, waar orkaan Irma huishoudt, zal het gelukkig bij ons niet worden.